Cervià de les Garrigues, El Cogul, El Vilosell, L'Albagés, L'Albi

Ruta del riu Set (del Vilosell al Cogul)

36 km
0 km. La ruta comença a Sant Miquel de la Tosca. Per anar-hi heu d'agafar un camí entre el Vilosell i la Pobla de Cérvoles abans del pont del riu. Els termes del Vilosell i la Pobla de Cérvoles estan dividits pel riu Set. Un cop sou a l'ermita, si agafeu un caminet que hi ha al fons (al costat del senyal de la ruta) us portarà fins a la font amb set sortidors. Per començar la ruta, torneu a l'ermita i continueu pel camí que heu agafat per arribar-hi en direcció a la carretera.

2,1 km. Arribareu a la carretera. Aneu cap al Vilosell.

3,4 km. Arribareu al Vilosell. Creueu tot el poble fins que arribeu a les piscines, que us quedaran a la dreta de la carretera. Al final de la paret de les piscines, a l'altre costat de carretera, comença un carrer. Agafeu aquest carrer, que a mà dreta té tot de fanals, i aneu seguint-lo. Deixareu a mà esquerra l'edifici de l'ADF Les Garrigues Verdes.

3,8 km. Aneu seguint els fanals fins que trobeu una casa de color gris que fa cantonada, en la façana de la qual hi ha l'escut del Vilosell. Gireu a la dreta.

4,4 km. Seguint el camí arribareu a un revolt pronunciat al començament del qual hi ha una Mare de Déu. Agafeu el camí situat més a l'esquerra (n'hi ha dos a mà dreta que no heu d'agafar).

4,6 km. Veureu un camí cap a l'esquerra amb un cartell on hi diu "PV". Heu de continuar pel camí principal.

5 km. Trobareu un camí que va cap a la dreta. Continueu cap a l'esquerra pel camí principal.

7,3 km. Trobareu una bifurcació del camí. Agafeu el camí de la dreta.

7,5 km. Us trobareu en una cruïlla de tres camins. Per anar a l'Albi s'ha de continuar recte. Però, si aneu cap a l'esquerra, a poc més d'un quilòmetre trobareu la cova del Cintet o cova Fosca i la font de la Teula, per on passa el riu Set.

10,2 km. Trobareu un camí que ve per la dreta. Continueu recte pel camí principal.

10,5 km. Continueu pel camí principal cap a l'esquerra. A la dreta, al fons, us quedarà un poble.

10,7 km. Arribareu al poble de l'Albi. Passeu pel costat de l'ermita. Seguiu recte i travesseu el pontet. Agafeu el carrer de l'esquerra. Seguiu el carrer enquitranat que us portarà a la carretera de l'Albi a Cervià.

11,3 km. Agafeu la carretera cap a l'esquerra en direcció a Cervià. Només sortir veureu un camí a mà dreta que porta a les pintures rupestres de la vall de la Coma, que és una altra ruta independent de la del riu Set. Agafeu la carretera.

12,4 km. Veureu un cartell a mà esquerra on hi diu "Arfa". Continueu per la carretera uns quants metres més.

12,7 km. A mà esquerra trobareu un caminet. Agafeu-lo.

13,6 km. Arribareu a una cruïlla de camins: el de la dreta porta a una altra sortida a la carretera de l'Albi a Cervià. Heu de seguir el camí que va recte.

15,9 km. Trobareu que hi ha un camí que baixa per la dreta, però vosaltres heu de continuar recte pel camí per on veniu.

17,4 km. Sortireu a una pista enquitranada que va de la Pobla de Cérvoles a Cervià. Tireu cap a la dreta, en direcció a Cervià.

18,6 km. Sortireu a la cruïlla amb la carretera que va de l'Albi a Cervià. Tireu cap al poble a l'esquerra, en direcció a les Borges Blanques.

19,1 km. Seguiu el carrer del Calvari fins al final; sortint de Cervià, a mà esquerra, trobareu un camí que va a l'Albagés.

22,5 km. Tota l'estona anireu en paral·lel al riu. Arribareu a un camí, a mà esquerra, que si el seguiu us portarà a una zona amb taules per on passa el riu.

22,6 km. Trobareu un camí a mà dreta que us portarà al poblat de les Besses i a l'ermita. Torneu al camí principal i seguiu-lo.

30,7 km. Arribareu a la cruïlla amb la carretera que va de Castelldans a l'Albagés. Agafeu la carretera cap a la dreta.

31,1 km. Després d'una cabana a mà esquerra, trobareu unes roques mà dreta, a la part de dalt, on hi ha les tombes del Saladar.

35,6 km. Arribareu a les pintures rupestres. Després de fer la visita, continueu pel mateix camí.

36,1 km. Arribareu a la cruïlla amb la carretera de Castelldans al Cogul.
Partager sur twitter
Partager sur facebook
Partager sur linkedin
Partager sur whatsapp

Joignez-vous à notre agenda culturel

CLÁUSULA INFORMATIVA SOLICITUD GENERAL
El Consell Comarcal de Les Garrigues (en adelante Consejo) con CIF núm. P7500004B y domicilio en Avenida de Francesc Macià 54, 25400, Les Borges Blanques, Lleida, tratará los datos personales facilitados con la finalidad de gestionar la solicitud por parte del interesado en el Consell, siendo la base que legitima este tratamiento interés público y el consentimiento del solicitante.
Estos datos sólo serán comunicados a terceros prestadores de servicios estrictamente necesarios y no serán cedidos a terceros, salvo obligación legal.
El Consejo conservará sus datos personales durante el plazo en que le pudiera ser exigible algún tipo de responsabilidad.
Los datos solicitados mediante el formulario son los estrictamente necesarios para la correcta consecución de la finalidad antes informada, de modo que, en caso de no facilitar estos datos, el Consejo no podrá garantizar su solicitud.
En cualquier caso, el Interesado podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y limitación mediante petición escrita remitida a dpd@garrigues.cat. El Interesado podrá ponerse en contacto con el Delegado de Protección de Datos (DPO) del Consejo en la dirección de correo electrónico dpd@garrigues.cat
Asimismo, le informamos que tiene derecho a presentar una reclamación ante la Agencia Española de protección de datos.
Le Bureau

Oficina Comarcal de Turisme
Av. de Francesc Macià, 54
Les Borges Blanques
25400 LLEIDA
  973 142 658
  turisme@garrigues.cat